Servicii

Home Servicii

Aveți Nevoie de Ajutor?

Ne puteti contacta telefonic sau prin email.

0354-100 202
0725-573 432
office@carparingul.ro

Conturi bancare

BRD: RO11BRDE220SV03848092200

BANCA TRANSILVANIA: RO68BTRLRONCRT0V23006901

Tipuri de împrumuturi

Conform normelor interne de creditare, CAR Parîngul acordă următoarele tipuri de împrumuturi:

 1. Imprumuturi traditionale– in aceasta categorie se incadreaza imprumuturile conditionate de valoarea fondului social acumulat . Cuantumul acestora este de pana la de 5 ori fondul social acumulat . Aceste imprumuturi se pot acorda pe o durata maxima de 5 ani; Dobanda 13%/an  + 0.3%/luna dobanda suport social
  EXEMPLU: împrumut tradițional la o sumă împrumutată de 1.000 lei, cu rambursare în 12 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este 91.79 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1.091.79 lei.
 2. Imprumuturi ocazionale– in aceasta categorie se incadreaza imprumuturile acordate membrilor indiferent de fondul social acumulat. Plafonul maxim pentru aceasta categorie de imprumuturi este stabilit prin hotarare de catre Consiliul Director. Termenul de rambursare este de maxim 5 ani. Dobanda 17%/an  + 0.3%/luna dobanda suport social
  EXEMPLU: împrumut ocazional la o sumă împrumutată de 1.000 lei, cu rambursare în 12 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este 114.58 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1114.58 lei.
 3. Imprumuturi promoționale (Paști, Crăciun, vacanță, alte tipuri de promoții stabilite de consiliul director):
  – Imprumutul special (Pasti, Craciun):
  Dobanda 5%/an
  EXEMPLU: împrumut special la o sumă împrumutată de 1.000 lei, cu rambursare în 12 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este 32 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1032 lei.

IMPRUMUTUL PENTRU CRACIUN 2021

 

Suma maxima acordata va fi in cuantum de 5000 RON, termenul de rambursare este de maxim 24 RATE. Dobanda 5%/an. Fond social necesar: 10% din valoarea creditului acordat.

 

Imprumutul pentru CRACIUN se acorda in perioada 15.11.2021 – 21.12.2021

 

Garantii: un singur girant.

 

Acte necesare: adeverinta de venit.

 

EXEMPLU: imprumut pentru CRACIUN la o suma imprumutata de 5000 lei, cu rambursare in 24 rate lunare, suma totala calculata a dobanzii este de 264.19 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 5264.19 lei.

– Imprumutul de vacanta:
Dobanda 8%/an  + 0.3%/luna dobanda suport social
EXEMPLU: împrumut de vacanta la o sumă împrumutată de 1.000 lei, cu rambursare în 12 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este 63.67 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1063.67 lei.

 

 1. Imprumutul sub nivelul fondului social al membrului– in aceasta categorie se incadreaza imprumuturile conditionate de valoarea fondului social acumulat, adica valoarea imprumutata nu va depasi valoarea fondului social existent in momentul depunerii cererii de imprumut. Dobanda 4%/an.
  EXEMPLU: împrumut sub nivelul fondului social la o sumă împrumutată de 1.000 lei, cu rambursare în 12 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este 21.84 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1021.84 lei
 2. Creditul medical – interventii chirurgicale (NOU)
  Suma maxima acordata va fi in cuantum de 20.000 RON, termenul de rambursare este de maxim 5 ani. Dobanda 8%/an  + 0.3%/luna dobanda suport social. Fond social necesar: 10% din valoarea creditului acordat.
  Garantii: giranti si/sau coplatitori.
  Acte necesare: documente care sa ateste necesitatea actului medical. Suma maxima acordata se va analiza in functie de gravitatea bolii si costul interventiei.
  Membrul care solicita acest tip de imprumut nu va mai beneficia de ajutor social dupa interventie!
  EXEMPLU: credit medical pentru interventie chirurgicala la o sumă împrumutată de 1.000 lei, cu rambursare în 12 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este 63.51 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1063.51 lei.
 3. Imprumutul pentru studenti (studenti care au calitatea de angajat) (NOU)
  Suma maxima acordata va fi in cuantum de 25000 RON, termenul de rambursare este de maxim 5 ani. Dobanda 5%/an. Fond social necesar: 10% din valoarea creditului acordat.
  Garantii: giranti si/sau coplatitori.
  Acte necesare: adeverinta de venit; adeverinta de la facultate care atesta calitatea de student.
  EXEMPLU: imprumut pentru studenti la o suma imprumutata de 1000 lei, cu rambursare in 12 rate lunare, suma totala calculata a dobanzii este de 27.22 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1027.22 lei.
 4. Imprumutul pentru dezvoltare personala (NOU)
  Suma maxima acordata va fi in cuantum de 5000 RON, termenul de rambursare este de maxim 2 ani. Dobanda 8%/an + 0.3%/luna dobanda suport social. Fond social necesar: 10% din valoarea creditului acordat. Acest tip de imprumut poate fi solicitat pentru cursuri de calificare sau specializare, studii, scoala de soferi, etc.
  Garantii: giranti si/sau coplatitori.
  Acte necesare: adeverinta de venit; dovada pentru destinatia imprumutului (chitanta pentru achitarea unei taxe de inscriere, o adeverinta de la institutia unde doresc sa efectueze cursurile de calificare, privind calitatea de cursant).
  EXEMPLU: imprumut pentru dezvoltare personala la o sumă împrumutată de 1.000 lei, cu rambursare în 12 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este 63.51 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1063.51 lei.
 5. Imprumutul verde (NOU)
  Suma maxima acordata va fi in cuantum de 25.000 RON, termenul de rambursare este de maxim 5 ani. Dobanda 10%/an + 0.3%/luna dobanda suport social. Fond social necesar: 10% din valoarea creditului acordat.
  Acest tip de imprumut poate fi solicitat pentru:
  – achizitionare si montare instalatii fotovoltaice (pentru producerea energiei electrice si producerea apei calde);
  – achizitionarea si montarea de centrale termice alimentate cu energie electrica sau gaz;
  – alte instalatii de producere a energiei fara consum de combustibil traditional;
  – anvelopare locuinta;
  – montare geamuri termopan;
  – orice investitie care duce la eficienta energetica a locuintei
  – orice achizitie a unor automobile nepoluante

  Garantii: giranti si/sau coplatitori.
  Acte necesare: factura proforma.
  EXEMPLU: imprumutul verde la o sumă împrumutată de 1.000 lei, cu rambursare în 12 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este 74.67 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1074.67 lei.

Consiliul Director, sau dupa caz Comitetul de imprumuturi , stabilesc in baza cererii de imprumut a membrului , valoarea maxima posibil acordabila membrului C.A.R, in functie de reputația membrului, capacitatea de rambursare si capacitatea de garantare acestuia.

Dobânda se achită eșalonat, o dată cu rata la împrumut.

Garanţii necesare:

 • giranți persoane fizice
 • fondul social al membrului

Ajutoare sociale

CAR Parîngul acorda membrilor săi ajutoare sociale cu diverse ocazii. În caz de deces al titularului sau soțului/soției acestuia se acordă ajutoare în bani, nerambursabile, a căror valoare diferă în funcție de vechimea membrului respectiv. Se acorda ajutoare nerambursabile și în cazul decesului parinților/copiilor aflați în întreținerea titularului sau în cazuri medicale deosebite.


(NOU)
Gama de ajutoare sociale se mareste prin acordarea de ajutoare pentru nastere copil si casatorie, in functie de vechimea membrului in cuantum de:
– 1 an – 5 ani: 300 lei
– 5 ani – 10 ani: 500 lei
– peste 10 ani: 1000 lei

Acte doveditoare: certificat nastere, certificat casatorie.
Acest tip de ajutor social va putea fi solicitat in termen de maxim 3 luni de la data evenimentului (nastere sau casatorie).

Economisire

FONDUL SOCIAL TRADIȚIONAL (forma A si B) – depuneri lunare de sume incepand cu 10 lei, bonificate anual în funcție de excedentul înregistrat la finalul exercițiului financiar. Procentul de bonificare a fost an de an superior dobânzilor acordate de sistemul bancar, asigurând obligația statutară de protejare a fondurilor sociale.