Servicii

Home Servicii

Aveți Nevoie de Ajutor?

Ne puteti contacta telefonic sau prin email.

0354-100 202
0725-573 432
office@carparingul.ro

Conturi bancare

BRD: RO11BRDE220SV03848092200

BANCA TRANSILVANIA: RO68BTRLRONCRT0V23006901

Tipuri de împrumuturi

Conform normelor interne de creditare, CAR Parîngul acordă următoarele tipuri de împrumuturi:

 1. imprumuturi traditionale– in aceasta categorie se incadreaza imprumuturile conditionate de valoarea fondului social acumulat . Cuantumul acestora este de pana la de 5 ori fondul social acumulat . Aceste imprumuturi se pot acorda pe o durata maxima de 5 ani;
  EXEMPLU: împrumut tradițional la o sumă împrumutată de 1.000 lei, cu rambursare în 12 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este 91.79 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1.091.79 lei.
 2. imprumuturi ocazionale– in aceasta categorie se incadreaza imprumuturile acordate membrilor indiferent de fondul social acumulat. Plafonul maxim pentru aceasta categorie de imprumuturi este stabilit prin hotarare de catre Consiliul Director. Termenul de rambursare este de maxim 5 ani.
  EXEMPLU: împrumut ocazional la o sumă împrumutată de 1.000 lei, cu rambursare în 12 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este 114.58 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1114.58 lei.
 3. imprumuturi promoționale (Paști, Crăciun, vacanță, alte tipuri de promoții stabilite de consiliul director):
  – Imprumutul special (Pasti, Craciun):
  EXEMPLU: împrumut special la o sumă împrumutată de 1.000 lei, cu rambursare în 12 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este 32 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1032 lei.
  – Imprumutul de vacanta:
  EXEMPLU: împrumut de vacanta la o sumă împrumutată de 1.000 lei, cu rambursare în 12 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este 63.67 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1063.67 lei.
 4. Imprumutul sub nivelul fondului social al membrului– in aceasta categorie se incadreaza imprumuturile conditionate de valoarea fondului social acumulat, adica valoarea imprumutata nu va depasi valoarea fondului social existent in momentul depunerii cererii de imprumut.
  EXEMPLU: împrumut sub nivelul fondului social la o sumă împrumutată de 1.000 lei, cu rambursare în 12 rate lunare, suma totală calculată a dobânzii este 21.84 lei, totalul sumei de rambursat format din suma împrumutată plus dobânda totală de plătit este de 1021.84 lei

Consiliul Director, sau dupa caz Comitetul de imprumuturi , stabilesc in baza cererii de imprumut a membrului , valoarea maxima posibil acordabila membrului C.A.R, in functie de reputația membrului, capacitatea de rambursare si capacitatea de garantare acestuia.

Dobânda se achită eșalonat, o dată cu rata la împrumut.

Garanţii necesare:

 • giranți persoane fizice
 • fondul social al membrului

Ajutoare sociale

CAR Parîngul acorda membrilor săi ajutoare sociale cu diverse ocazii. În caz de deces al titularului sau soțului/soției acestuia se acordă ajutoare în bani, nerambursabile, a căror valoare diferă în funcție de vechimea membrului respectiv. Se acorda ajutoare nerambursabile și în cazul decesului parinților/copiilor aflați în întreținerea titularului sau în cazuri medicale deosebite.

Economisire

FONDUL SOCIAL TRADIȚIONAL (forma A si B) – depuneri lunare de sume incepand cu 10 lei, bonificate anual în funcție de excedentul înregistrat la finalul exercițiului financiar. Procentul de bonificare a fost an de an superior dobânzilor acordate de sistemul bancar, asigurând obligația statutară de protejare a fondurilor sociale.